|

Колонија на ракотворби „Астерион Галери“ во Битола

Денеска (четврток, 7 август) во рамките на Бит фест во Домот на АРМ во Битола, продолжува балканската колонија на ракотворби „Астерион Галери“.

balkanska_kolonija_rakotvorbi_bit_fest

 

10.00ч- ЗНАЧЕЊЕ НА СУВЕНИРИТЕ – едукативна работилница
Тони Николовски – скулптор (Дом на АРМ – приземје)
11.00ч-ГРАДСКИ ЕЛЕМЕНТИ ВО РАКОТВОРЕЊЕТО – едукативна работилница
Наде Геневска Брачиќ-етнолог кустос , ЗМГ ( Дом на АРМ – приземје)
12.00 – 14.00 – Изработка на сувенири со градски мотиви
18.00 ч – Изложба на ракотворби / продолжување со работа
20.00 – ПОЕТСКО ТИХУВАЊЕ – музичко-поетска вечер
ЖЕНА, ЉУБОВ, ХОБИ – Светлана Папачек – ОЖМ-Битола, Гордана Петров-Такец-ОЖМ-Битола, Гордана Митревска- Здружение на слепи лица–Битола, Лилјана Пешева – Здружение на слепи лица – Битола, Розе Мојсоска-Здружение „Мобилност“-Битола, Светлана Стевановска –ЗГ„Астерион Галери“
21.00ч – Изложба на ракотворби / продолжување со работа

Short URL: http://arhiva.cooltura.mk/?p=52565

Posted by on Aug 7 2014. Filed under Етнологија, Настани, Топ Вести. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

UA-20274170-1