|

Недела на израелски филм во Кинотека

Во недела (9-ти ноември) свечено ќе биде отворена Неделата на израелски филм во Кинотеката на Македонија.

nedela_na_izraelskiot_film

Веќе од следниот ден, од понеделник (10-ти ноември), публиката ќе може да ги проследи петте филмови од овој циклус. Ова е прво вакво претставување на израелската кинематографија во Кинотеката и од таму велат дека се надеваат дека ќе прерасне во традиција.

Програма:
9 ноември (недела) 19:00 ч.
ПОСЕТА НА ОРКЕСТАРОТ
(Bikur ha tizmoret)

10 ноември (понеделник) 20:30 ч.
СТРОЈНИКОТ
(The Matchmaker)

11 ноември (вторник) 20:00 ч.
ЛЕТОТО НА АВИЈА
(Ha Kayitz Shel Aviya)

12 ноември (среда) 20:00 ч.
СКРШНИ ВЛЕВО НА КРАЈОТ ОД СВЕТОТ
(Sof ha olam smola)

13 ноември (четврток) 20:00 ч.
ПОСЕТА НА ОРКЕСТАРОТ
(Bikur ha tizmoret)

13 ноември (четврток) 22:00 ч.
НОЌВА
(Shnayim ba’laila)

Short URL: http://arhiva.cooltura.mk/?p=56353

Posted by on Nov 8 2014. Filed under Настани, Театар/Филм, Топ Вести. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

UA-20274170-1