|

Репертоар на Битолскиот народен театар

Оваа седмица Битолскиот народен театар го одбележува јубилејот 70 години постоење.

 

hamletmashina bitolski teatar (Copy)

Освен прославата на репертоарот ќе се најдат и претставите „Без паника“ и „Хамлетмашина“.

11.11. 2014(вторник)   19.30 ч.
„Без паника“
автор: Мика Мулуаху
режија: Благој Мицевски

12.11.2014 (среда)       19.30 ч.
„Хамлетмашина“
автор: Хајнер Милер
режија. Урбан Андраш

13.11.2014 (четврток)    19.30 ч.
„Хамлетмашина“
автор: Хајнер Милер
режија. Урбан Андраш

14.11.2014 (петок)        20.00 ч.
Во големата сала на Центар за култура
Роденденска претстава  по повод 70 год. постоење на НУ Народен театар Битола
Настапува целиот ансамбл.

Short URL: http://arhiva.cooltura.mk/?p=56444

Posted by on Nov 10 2014. Filed under Настани, Театар/Филм, Топ Вести. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

UA-20274170-1