|

Изложба „70 години слободно Куманово“

Автор на изложбата е кустосот, советник историчар Јасмина Глигоровска од Националната установа Музеј – Куманово. Изложбата ќе ја отвори Зоран Дамјановски, градоначалник на општина Куманово.

izlozba_70_godini_osloboduvanje_na_kumanovo
Утре (11 ноември, вторник) во 13:00 часот во Кумановскиот музеј ќе биде отворена изложбата „70 години слободно Куманово“.

На изложбата ќе бидат презентирани фото – постери (70 х 100 см.) од развојот на Куманово, точно 70 години по ослободувањето на градот (1944-2014). Ќе бидат прикажани објекти од стопанството, образованието, културата, спортот, старата и новата градска архитектура, плоштадот, досегашните градоначалници, итн.

Short URL: http://arhiva.cooltura.mk/?p=56459

Posted by on Nov 10 2014. Filed under Настани, Топ Вести, Фотографија. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

UA-20274170-1